"ТВ рекорди" (3): Най-неуспешните турски сериали в българския prime-time

След като в миналото издание на "ТВ рекорди" разгледахме 9-те най-рейтингови турски сериали, излъчвани в prime-time-а на родните телевизии, то днес е време да разгледаме тъкмо обратното - най-неуспешните и незабелязани южно-съседски драми, излъчвани у нас.

Ако говорим за истински провал, то такъв е случаят с "Времето лети" в ефира на БТВ. Това наистина си е рекорд - един от най-скъпите и успешни турски сериали да постигне такъв провал у нас. Но не самата продукция е виновна за това. Тежка драма да стартира в разгара на лятото и да се очаква да бъде гледана - ами не!? За лятото трябва да се избират по-леки и свежи сериали, а тези да бъдат оставяни за есента, зимата и пролетта, когато хората се задържат повече вкъщи.

Работата е там, обаче, че и свеж сериал, изключително подходящ за лятото отчете своя провал. "Другите отчаяни съпруги" започна през 2012 г. в prime-time-а на НоваТВ и едва месец след старта бе свален. Причината - ниски рейтинги. Защо на НоваТВ така не и върви с турските сериали? Може би, защото не ги пуска в подходящо време. Например "Другите отчаяни съпруги" започна, точно когато зрителите вече следяха с интерес историята на Фатмагюл в "Пепел от рози" по БТВ. Друг е случаят и с "Езел", чиято реклама се появи едва ден преди старта и бързо бе свален от национален ефир, завръщайки се по кабелната Диема Фемили. В историята на НоваТВ изскача и "Незабравима" - сага, стартирала в неделя, но продължила в делничните дни, изправяйки се срещу... "ЛИСТОПАД"!? Е, каквото и да се говори НоваТВ е рекордьор по провали на турските сериали в prime-time-а.

Но и при БТВ ги има. Сериалът е "Малки тайни". Свежа продукция, в подходящ сезон, през лятото. Но... през лятото на 2011 г. зрителите вече следяха "Златната клетка" и два турски сериала по БТВ в летния prime-time им дойдоха в повече. Затова "Малки тайни" продължи в 13.30 часа.

И както сами можете да се убедите провалът не зависи от качеството на продукцията, а от програмирането. Когато един сериал е пуснат в неподходящ слот и сезон резултатите са ясни...

Следващата седмица в "ТВ рекорди" очаквайте най-рейтинговите латиноамерикански сериали, излъчвани в България, а междувременно можете да проследите и новия, 12-ти, епизод от авторската теленовела на "tv_and_hobby" "Игра на любов" от тук.

24 коментара:

Анонимен каза...

Не бих определил излъчването на "Времето лети" като провал, а като успешен сериал, постигнал у нас не дотам добри резултати. Ако беше провал нямаше да излъчват втори сезон дори и в друг час, нямаше по вестниците да пишат за сериала и актьорите.
Провал бих нарекъл сериала Omre Bedel. Не си спомням как бе преведен на български, но помня, че от прайм тайма, го преместиха в 11.00 сутринта, а втория му сезон дори не беше излъчен.
Понякога една дума, в случая "провал", не бива да се използва за всичко. Например, има много добри турски сериали, който не постигат добър успех, но не е редно да бъдат наричани провали. Особено ако са качествени откъм съдържание (сюжет, актьорска игра, режисура).

Анонимен каза...

Тази поредица е най-тъпата в блога през през последните 2 месеца. И ще ми казват че са най добрия блог за сериали!!!!!!!! Глупаци

Анонимен каза...

Та те всички турски сериали са провал , просто за тези не св даваха пари за нагласянето на рейтинга им.

Анонимен каза...

Saglasna sam s vtori komentar. SvBG ne e nai dobriq blog pri tova polojenie.

Анонимен каза...

Много интересна си е поредицата.На който не му харесва да не я чете.

Анонимен каза...

zashto ne si prekrystite bloga na "serialiofTR.blogspot.com "tr" turkish..

Анонимен каза...

Kazvam vi da go prekrastite taka poneje si e taka.To osven tyrsko po televiziite nqma drygo.Az qvno kato Balgarin,ne sym v b,to televiziqta go dokazva.

Анонимен каза...

Kakto i vie go dokazvate sashto.

Анонимен каза...

Добре де, като сте такива горди българи всички, защо тогава чакате и се радвате непрекъснато на латино или американско. Един истински родолюбец ще отрича всичко чуждо, не само турското. Плюенето по турските сериали е само и единствено защото са турски, а не защото са лоши. Това си е чиста злоба!

Анонимен каза...

Е,на това му се казва честен и праволинеен човек.Нямам какво да допълня-след като прочетох коментара ти почувствах,че сякаш е писан от мен.Поздравления за начина ти на изразяване.Точно и ясно.Каква е разликата между феновете на турски,латино или от всяка друга националност сериали?Нима е израз на патриотизъм...

Анонимен каза...

Не е никаква злоба! Вие явно не знаете какво се случва! За какво да отричаме латиносериалите, при положение, че с тях нямаме лоша история? А турците? Хем 5 века робство, хем са грозни, хем са противни, хем са мазни, хем езикът им е смотан и трудно понасящ... и аз ще седна да им гледам сериалите.. мерси, мейби некст тайм! ;) И това не е никаква злоба!

П.С. СЕРИАЛИ, имам въпрос: бихте ли могли да направите статия за "Най-неуспешните латиносериали, излъчвани в България", ако въобще има такива? :)

Главен редактор каза...

Смятам, че е крайно време да спрете с тази злоба. Всъщност не знам, наистина ли мислите тези неща или просто си търсите къде да спамите?
Какво толкова имате против турските сериали, не разбирам. Сега вероятно ще ме обвините, че съм голям фен на точно тези сериали и затова ги защитавам така но изобщо не е така - гледам предимно щатски сериали, и турските сериали, които съм изгледал са малко, но повечето са качествени с чудесни истории и не смятам, че народността им е от такова значение. А колкото до последния коментар - без проблем можем да направим статия за "Най-неуспешните латино сериали". Нищо против тях, но в последните години нито един латино сериал, излъчен в България не е постигнал успехи, дори най-новите и хитови заглавия, като "Бурята" /прехвърлен от 19:00 в 13:15, естествено заради ниски рейтинги/, "Пътят на възмездието" /от 15:00 в национален ефир, прехвърлен в 11:25 по Диема Фемили, а след това в...06:40!/ Пускат премиера на сериал в 06:40 ч. колкото да излъчат сериала, защото не постига никакви успехи. Защо иначе мислите се налагат такива промени? Мога да продължа да изброявам неуспешни латино сериали - "Аурора", "Призракът на Елена", "Желязната дама". Единствено "Някой те наблюдава" постигаше задоволителни рейтинги. Така че след като не сте наясно с успеха на латино сериалите в България, не се излагайте по този начин, пишейки със сарказъм за "Най-неуспешните латино сериали в България", защото в последно време ВСИЧКИ СА ТАКИВА!

Анонимен каза...

Поздравления към редактора за коментара.Заслужиха си го.

Анонимен каза...

Добре че поне това свърши редактора, защото миналия месец беше взел да копи-пейства пр съобщения от телевизиите в блога и след това админа ги изтри, преди съвсем да се обезличи съдържанието.

Анонимен каза...

Аз съм човек,който не подбира сериалите според народността им-мога да гледам български,американски,турски,латино,индийски...Но това,че има хора,които не спират да оплюват едните и да хвалят другите си е чиста демонстрация.Смятам,че ако една история ми се стори интересна мога да следя даден сериал,ако не ми харесва-просто превключвам на друг канал.Толкова е просто-не си вкарвам излишни нерви.В последно време много трудно откривам латино сериал,който да ме грабне-последният,който го направи и следях с огромно удоволствие беше Лицето на другата.Дали се очаква някакво повторение?И един малко глупав въпрос към редактора-кои са тези турски сериали,които ви се сториха интересни,защото от това,което разбирам,сте гледали малко,но качествени продукции?Извинявам се за дългия коментар,понякога наистина прекалявам

Главен редактор каза...

Здравейте,
ами турските сериали, които съм гледал са "Листопад" - води се най-добрия турски сериал, но за мен има и по-добри и завладяващи. Гледал съм и "Перла", "Златната клетка", "Огледален свят". Повечето сериали, излъчвани в праймтайма на bTV, освен "Пепел от рози" и "Север-Юг". Но най-интересният за мен си остава "Великолепният век", който продължавам да следя с огромен интерес.

Главен редактор каза...

А повторение на "Лицето на другата" може би ще има по bTV Lady, ако страницата във фейсбук бъде обсипана с молби , както стана с "Изпитание на любовта" и "Жената в огледалото".
Не се притеснявайте да задавате и още въпроси, свързани с теми, които Ви интересуват, с радост ще отговоря.
Поздрави! :)

Анонимен каза...

Знаете ли за друг латино сериал закупен в България ? Защото това нещо "Неубоздано сърце" е пълен потрес..
Amores Verdaderos ; Por ella soy Eva; Flor Salvaje и Mi ex me tiene ganas някой от тези сериали закупени ли са ? тези сериали според мен са интересни.. за разлика от безличните напоследък "Бурята";"Неубоздано сърце" и "Самозванка".. И последен въпрос какви са рейтингите на Самозванка и Неубоздано сърце ?

Главен редактор каза...

1 май 2014 г., 14:52
Здравейте,
Amores Verdaderos не е закупен. Диема Фемили закупи пакетът сериали с "Бурята", в които присъства "Необуздано сърце" и още един или два, но не сме сигурни кои. "Poe ella soy Eva" не е закупен и надали ще бъде, понеже в България многократно е излъчван оригиналът на историята и няма особен интерес."Flor Salvaje" също не е закупен, а "Mi ex me tiene ganas" e на Venevision, а българските медии вече не проявяват интерес към тази компания.
За рейтингите на "Самозванка" и "Необуздано сърце" нямаме информация, но можем да предположим, че не са блестящи.

Анонимен каза...

Отвсякъде копирате Теленовелас, ама айде сега, не било вярно...

Главен редактор каза...

И с кое по-точно копираме Теленовелас, дайте конткретни примери, не говорете наизуст!

Анонимен каза...

От къде ги копирате ли, ами например с дизайна на изображенията, решихте да го промените като си сменихте логото, ама бързо бързо се върнахте към изкопорания като видятхте че Теленовелас се вливат в бг тв нюз, и сте партньори с този сайт телевизион бг който е пълно копие на бг тв нюз, да не забравяме и изкопираните интервюта и старии преди, също и инфота имахте изкопирани тази година, много са.

Анонимен каза...

faliraite beee ne moga da wi gledam. serni mrysni. KUCHETTAAAAAAAA PUKNETEEEEEEE!!!! PUKKKK!!!!

Анонимен каза...

off aide prestanete da se opravdavate s otgovora "kato otrichate tyrsko,otrichaite i latinoto" a be galfoni,az ne sym nacist be tapaci,ne otricham tyrcite a serialite im,ama na vas ne vi iznasq otgovora i za tfa taka govorite.i zloba shte ima dokato invaziqta ot dajdovni seriali ne se namali.Vas kak ne vi e sram ot bloga,da pokazvate svoite predpochitaniq i taka da predizvikvate latino fenovete da ne pishat tyk (dobri) neshta.NIma e 4esno samo tyrsko da se dava i tyk tama nqkoe latino i to nai typoto,a tapacite koito gledat tyrsko da se kefqt na dobrite im prodykcii,izmamata v televiziite si q ima otdavna i nie q razkrixme latino fenovete

Предоставено от Blogger.