"Големите надежди" обиколи България в търсене на талантливите деца на страната

Утре, 5 февруари (сряда) ще бъде обявен финалът на кастинга за най-новото риалити шоу на НоваТВ "Големите надежди", стартиращо през пролетта в prime-time-а на медията.
Точно в 10.00 часа, кастинг-екипа ще отвори вратите на "Студио 5" в НДК за последен, трети път. В края на деня те ще бъдат затворени, с което се дава старт на втория етап от предварителните кастинги - избирането на децата, които са се справили най-добре и официално ще станат част от "Големите надежди", участвайки в телевизионното шоу. Отговорите на едни от най-разпространените въпроси, свързани с формата, ще намерите в следващите абзаци.

Колко участници ще бъдат допуснати до участие в телевизионното предаване?
Това е доста според въпрос, защото досега от екипа на "Големите надежди" не са обявили ориентировъчно колко общо деца са се явили на предварителните кастинги от всичките 9 обиколени града. Въпреки това, сценаристът на формата Влади Априлов сподели, че до телевизионното шоу ще бъдат допуснато от 60 до 100 деца.

Как ще се проведе и какъв ще бъде регламента в шоуто?
Все още няма яснота по двата въпроса, но интересна информация, която по време на кастингите издаде сценариста на "Големите надежди" Влади Априлов за голяма информационна медия е, че предаването ще се излъчва веднъж в седмицата, и то в най-гледаното телевизионно време - prime-time-a. Допуснатите участници ще пеят със съпровод на голям оркестър от около 20 професионални музиканти, като репетиции преди това ще има само един път. Друга важна подробност, която трябва да отбележим е, че журито в "Големите надежди" няма да има тежката дума, както в повечето останали музикални формати. То само ще дава своите коментари и съвети към участниците, без да определя кой продължава и кой отпада.

В какъв състав ще бъде журито?
Това е може би един от въпросите, по който няма почти никаква яснота. Сценаристът на "Големите надежди" Влади Априлов издаде единствено, че в жури във формата ще бъдат едни от най-популярните и обичани български изпълнители. В кастинг-журито на шоуто, което ще определи кои участници да продължат напред влизат самият продуцент Влади Априлов, половинката от известния дует "Шик" Краси Гюлмезов, музикантът, чиято музика е звучала на откриването на най-високата сграда в света в Дубай Васил Иванов-Декстър, утвърдения и любим на България музикант и певец Дони, който ще бъде и музикален продуцент на формата и други.

А сега е време да направим ретроспекция на кастингите, провели се в цялата страна!
Враца (26 януари, неделя):
За този град НоваТВ не даде подробна информация, поради което няма да направим обзор.

Велико Търново (27 януари, понеделник):
В старата столица на България, едни от най-ярките претенденти за слава бяха 13-годишният Иван Иванов от Горна Оряховица, който се класира на 8 място в света в детската Евровизия през декември, 2011 г. в Армения. Миналата година атрактивният певец се явил на кастинг за 2-ри сезон на "X Factor", но възрастта му попречила да бъде допуснат нататък, въпреки безупречното си изпълнение.

Други колоритни участници от кастинга във Велико Търново са били две сестри - на 9 и 13 години. По-голямата сестра изпълни хитове на Маргарита Хранова и Лара Фабиян, а по-малката отпразнува рождения си ден на сцената, изпълнявайки българската песен "Майчице свята" и руската "Валенки".

Русе (28 януари, вторник):
В крайдунавския град и региона, за първи път в кастинга за "Големите надежди" се явиха вокални групи. И двете са от град Тутракан, и двете са съставени от 5 малки принцеси. Група "Усмивчица" развесели екипа с изпълнението си на "Hit the road Jack" на Рей Чарлз.

Като безспорна бъдеща звезда бе определено 14-годишно момиче от Разград. Красивата претендентка за голямата сцена се открои не само с обработен глас, но и с атрактивно сценично поведение. Тя се представи с "Не така" на ФСБ и "No one" на Алиша Кийс.

Добрич (29 януари, сряда):
В града, известен със своите многобройни музикални таланти, бе забелязано засилено присъствие на момчета на кастинга за "Големите надежди". Едно от тях бе 6-годишен малчуган, който зарадва екипа на шоуто с изпълнението си на "La bamba" на Ричи Валенс, като дори бе помолен да я изпее още 2 пъти.

Като сериозен фаворит се открои детски бенд от деца на възраст между 8 и 13 години. Освен, че се събират да репетират в гараж, те имат сериозен репертоар и свирят на различни инструменти - китара, бас, пиано и барабани.

Варна (30 януари, четвъртък):
В морската столица на България, като сигурен финалист се открои 13-годишна гимнастичка, която изпълни песента на "Сигнал" "Да те жадувам" и трудната "Hurt" на Кристина Агилера. Любопитна подробност е, че майката на момичето случайно е забелязала таланта на дъщеря си, докато разучавала песни съвсем сама.

Друг колоритен претендент за слава във Варна е 10-годишен самоук рапър, изпълнил хита на Бате Сашо и DJ Monkey "Кралете на дрифта". На въпроса от колко време се занимава с музика, малчуганът непринудено отговорил: "От няколко дни!".

Бургас (31 януари, петък):
Кастингът в крайморският град буквално откри българската Кристина Агилера. 14-годишна дива демонстрира сериозен репертоар и феноменално развит глас.

Сред големите таланти се отличи и 7-годишна малка дама, изпълнила безупречно хита на Майкъл Джексън "We are the world". 11-годишен почитател на Моцарт и ученик в музикалното училище "Панчо Владигеров" пък изпълни българският хит "Лятото" на известния бургаски музикант Пламен Ставрев.

Пловдив (1-2 февруари, събота-неделя):
В кастинга в града под тепетата специален гост, подкрепящ младите таланти бе участничката в "X Factor" от групата Lollipop Мария Стойнова.

13-годишна музикантка от семейството на цигулари и диригенти бе сред фаворитите в събота. Освен, че свири на контрабас, тя вече е записала в биографията си съвместно участие с "Биг бенд Пловдив".

С изпълнението си на "Идеал Петров" на Криско 9-годишен рапър накара вокалните педагози да се разсмеят. Той спечели сърцата им и с песента "Готин" на 8-годишния Мартин Петров, ко-водещ на българската Евровизия през 2010 г.

В първия ден на кастингите в Пловдив се открои 13-годишно момиче - композитор и текстописец на музика. Тя вече има записан диск с авторски парчета. Екипът на предаването се впечатли от нейната история, която е поредното доказателство за силата на любовта към музиката. Още в крехка възраст е успяла да преодолее сериозни житейски трудности благодарение на таланта си.

Благоевград (4 февруари, вторник):
Рекордно женско надмощие отбеляза Благоевград по време на провелия се днес кастинг за шоуто "Големите надежди". Само две момчета се оказаха кандидатите за слава в югозападния град.  Дамският превес се усети както в количествено, така и в качествено отношение.

Сред едни от най-ярките таланти бяха четири истински диви от Петрич. Макар всяка една от тях да се яви индивидуално, това, което ги събира, е, че са част от най-големите музикални школи в града. В репертоарите им присъстват песни на имена като Тина Търнър, Селин Дион, Джеси Джей и Деми Ловато. И четирите са се явявали на конкурси в цялата страна и чужбина – Сърбия, Черна Гора, и са завоювали множество първи места.

Само две момчета се явиха на кастинга за "Големите надежди" в югозападния град.

София (3-5 февруари, понеделник-сряда):
11-годишен малчуган, чиято мечта е да стане известен като самия Леонардо да Винчи, изуми вокалните педагози на предаването с артистични изпълнения на английски и френски език. Малкият талант има впечатляваща кино и телевизионна биография - участва в турския сериал "Ездачи", а година по-късно играе във филм за петричката пророчица Ванга.

Сред малките претенденти за слава, явили се в първия ден от кастингите за "Големите надежди“ в София, се открои 13-годишна състезателка по художествена гимнастика. Изучаваща цигулка в Националното музикално училище "Любомир Пипков", тя обожава да свири "Пицикато Полка" на Щраус и "Кармен" на Бизе. Талантливата музикантка успешно съвместява спорта и любовта към музиката. Макар да е завоювала призови места в надпревари из страната, мечтата й е да стане известна певица.

Кастингите в София продължават и утре, 5 февруари (сряда).

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.