"Личен коментар": ТВ тенденциите на годината

Снимка студио на БТВ: BG TV News
Преди да започна с днешното издание от "Личен коментар", желая да поздравява всички читатели на СЕРИАЛИ  в България - Честита Нова 2014 година!
През изминалите 12 месеца бяха наложени доста нови тенденции откъм дизайна на студията, в които се заснемат любимите ни риалити програми и предавания.
Като че ли през изминалата година бе заложено на новаторското и екстравагантното. Наложиха се леки, но в същото време значителни промени.

Започвам с обновеното студио на сутрешният блок на НоваТВ "Здравей, България!". От тази есен, заедно с новите водещи, помещението, в което се заснема предаването бе изцяло ремонтирано. В момента то се състои от няколко части, съответно тази, в която се преглежда днешния печат; тази, в която са настанявани всички гости на предаването; тази, в която Павел Владимиров разговаря със своите гости; и тази, в която се настаняват повечето на брой гости (със зеления диван). Определено имаше нужда от такава промяна, която се оказа доста добро попадение. Досега никога не бяхме ставали свидетели на такова студио, то определено внесе със себе си нови тенденции, разчупи иначе поостарелите такива. Това, което прави най-голямо впечатление са стъклените стени в частта, в която се преглежда печата, стълбището и необикновените за студио на предаване предупреждаващи за голямо напрежение знаци в частта, където Ани и Виктор посрещат гостите си, и дългият неоново зелен диван, заедно с наподобяващата шахматна дъска стена зад него в частта, в която се посрещат повечето на брой гости. Новият дизайн на студиото на "Здравей, България!" е повече от свеж и различен.

Преминавам на също преобразеното студио на "Сделка или не". Тук отново ставаме свидетели на екстравагантност и разчупване. Освен, че от тази есен регламента е по-различен, цялото помещение, в което се заснема предаването като че ли е изживяло метаморфоза. Черно-бялата гама е заместила предишната синьо-кафява. В момента пространството около т. нар. "островче", на което се намира масата за кутията и бутона за приемане или отхвърляне на сделка, е запълнена от редуващи се черни и бели трапеци. Освен това, в миналите сезони бланките на участниците бяха свързани, докато сега са единични. От 3, секторите, в които се намира публиката се увеличиха на 5. Около екранната стена, на която са показани останалите в играта суми, в момента има интересни зелени стени, разделени на много квадрати. Подобно на студиото на "Здравей, България!", това на "Сделка или не" също излъчва иновативност и чувство за модернизация.

Продължавам с новото студио на сутрешният блок на БТВ "Тази сутрин". По време на едномесечната си лятна почивка, докато от екипа на медията търсеха заместници на предишните водещи, в студиото на предаването течеше ремонт. За разлика от конкурентите си, БТВ не експериментира чак толкова много. Старата маса, на която седяха водещите и техните гости бе заменена с нова по-модерна и интересна. Лека, но съществена промяна има в местата на водещите и техните гости: преди тези на първите бяха от дясната страна на масата, а сега са от лявата. Тези на вторите преди бяха от лявата, а сега са от дясната. Освен това в центъра на стената, показваща снимка от София спрямо сезона, в момента върху красива кафява стена е поставено логото на БТВ. Определено новото студио излъчва повече уют и топлина от екрана, определено нужни за зрителите в най-ранните часове от деня.

Подобно на "Тази сутрин", неделното публицистично предаване с водещ Росен Петров "Нека говорят..." също претърпя леки промени. Сега вместо от дясната страна, мястото на водещия се намира от лявата. Мястото на неговите гости също е разменено, от лявата страна, то вече се намира на дясната. 

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво, много оригинална тема за коментар

Предоставено от Blogger.