"Къщи от сериалите" - "Етажна собственост"

Най-популярният български сериал на НоваТВ - "Етажна собственост", постигаше отлични резултати през излъчването на всичките си 4 сезона. В днешното, трето издание от рубриката ще се отклоним малко от заглавието - няма да говорим за къщи или имения, а за жилищен блок.

Малцина знаят, че всъщност може би най-известния блок в България, в който се развива почти цялото действие на "Етажна собственост" през 1 и 2 сезон, не се намира в столичния квартал "Надежда", а в "Бъкстон". Блок номер 25 се намира на улиците "Вихрен" и "Юнашка песен". Карта на квартала можете да разгледате от тук. Блокът е съвсем реален, като снимките се осъществяват в присъствието на всичките живущи в него хора. 

Отбиваме се при също толкова известната кръчма на "бизнесмена" и един от най-колоритните герои в "Етажна собственост" - Пепо. Макар зрителната измама, която е повече от успешна, заведението не се намира на първия етаж на блок 25 в "Бъкстон", а в читалище "Витоша", което се намира само на една пресечка от кооперацията, в която живеят всички герои от сериала. 

Следващите два сезона на българската продукция се заснемат на напълно различни места от досегашните. В 3 сезон ставаме свидетели на нанасянето на новодомците в комплекс "Шишарка Резидънс", който всъщност се намира в полите на Витоша. В 4 сезон пък, колоритните обитатели и любими герои се завръщат в стария си квартал "Надежда", но вече в нов издигнат малък комплекс, който се намира на мястото на падналия в края на 2 сезон блок номер 25. 

5 коментара:

Анонимен каза...

Къщата на садна и алек.

Анонимен каза...

Да и аз искам на цветовете на любовта

Анонимен каза...

И аз :)

Анонимен каза...

Здравейте,
В България закупени ли са "Мълчаливите" (Suskunlar) и "20 минути" (20 dadkika?)

Сериали в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Ще видим и това. Ще предадем желанието Ви на Ади и бъдете сигурни, че тя ще се постарае да го изпълни колкото се може по-скоро.

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Ще предадем желанието Ви на Ади и можете да очаквате много скоро то да бъде изпълнено.

До 4-ти коментар:
Здравейте,
В България е закупен "Мълчаливите", това е сигурно, не незнаем коя е медията, най-вероятно е НоваТВ. За "20 минути" не сме сигурни, че е закупен, въпреки, че наскоро излезе слух, че е закупен от БТВ. Предстои да научим.
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.