Нови промени през следващите седмици по БТВ, ТВ7 и БТВ Лейди

През следващите седмици предстоят много редакции в програмните схеми на водещите национални телевизии, за които буквално научихме днес.

Започваме с ТВ7, която днес наложи няколко промени в следобедния си слот:
Стартът на руският сериал "Кръвни сестри", за който Ви информирахме в понеделник се отлага с няколко дни. Продукцията, чието оригинално заглавие гласи "Сёстры по крови" ще започне на 16 септември (понеделник), а не на 11 както бе обявено първоначално. Епизодите от премиерната руска драматична сага ще се позиционират всеки делничен следобед, с начален час 13.30 и краен такъв - 14.30 часа.

От 9 септември (понеделник), повторението на сериите от 2 сезон на историческата турска любовна приказка "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl) се премества в нов часови слот. Второто излъчване на "Историята на една любов" (така гласи подзаглавието на сагата) вече ще се позиционира всеки делничен следобед, с начален час 14.30 и краен такъв - 15.30 часа, когато стартира следобедната емисия новини на ТВ7. 

Преминаваме към БТВ, която също извънредно налага промени в схемата си за следващите седмици:
Стартът на новия сезон на уикенд-предаванията "Тази събота" и "Тази неделя" се отлага за неопределен период от време. Първоначално предвидената водеща, която да замести излезналата в майчинство Лора Крумова - Генка Шикерова пое друг ангажимент. Известната репортерка на новините на БТВ пое щафетата като нова водеща на сутрешния блок "Тази сутрин". Фронт-дамата на сутрешния блок на най-гледаната телевизия у нас, явно няма възможността да поеме и втори ангажимент като водеща и на съботно-неделните сутрешни ток-шоута. В момента БТВ усилено работи около намирането на заместница на Лора Крумова, като при поява на информация СЕРИАЛИ в България ще Ви информира. 

Освен това, на 6 септември по случай честването на Съединението на България, БТВ ще излъчи специално издание от предаването на 7/8 "Шоуто на Слави". То ще стартира в 20.00 и ще приключи в 21.00 часа, когато започва и празничното издание на комедийното шоу "Комиците". 

Междувременно желаем да отбележим, че стартът на 27 сезон на "Тази сутрин" бе повече от успешен и гледан. Пилотното издание, което бе и първо на новите водещи Константин Караджов и Генка Шикерова привлече около 325 000 зрители, двойно повече от тези на сутрешния блок на НоваТВ "Здравей, България!".

И приключваме с БТВ Лейди, която също подготвя много изненади, най-вече за феновете на новите есенни проекти на БТВ:
От 17 септември (вторник) стартират повторенията на изданията от вълнуващото риалити шоу, което стартира на 15 септември по БТВ - "Африка: Звездите сигурно са полудели". Повторения на изданията ще се излъчват от вторник до четвъртък, с начален час 14.00 часа. Те ще продължават до 15.00 часа, с изключение на вторниците, когато ще бъдат показвани втори излъчвания на живите предавания, продължаващи до 16.00 часа. Стартът на "Африка" ще бъде повторен извънредно на 15 септември, в 00.00 часа.

От 21 септември (събота), пък започва повторението на изданията от кулинарното шоу "Щипка сол". Вторите излъчванията на епизодите от новия формат с водещ Силвена Роу, ще се позиционират всеки уикенд-следобед, с начален час 15.00 и краен такъв - 16.00 часа. Те ще заместят приключващото повторение на американския сериал "Кашмирена мафия".

Ден след това, от 22 септември (неделя) започват повторенията на интерактивното предаване с водещ Ани Салич "Vox Populi". Вторите излъчвания на новият проект на БТВ ще се позиционират всеки неделен следобед, с начален час 14.00 часа. Интересното е, че ще продължават до 16.00 часа, имайки в предвид, че премиерните излъчвания ще продължават 45 минути. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.