"Рейтингите" - 1 издание

От днес започваме издаването на рубриката "Рейтингите". В нея ще можете да научавате какви са били рейтингите на новостартиралите продукции както в България, така и в Турция.
"Рейтингите" ще представлява рубриката на Теленовелчо, носеща името "Рейтингите на седмицата", в която четете рейтингите на сериалите в САЩ и Мексико.

В тази поредица обаче ще научавате рейтингите само и единствено на продукциите в България и Турция, а издания ще има всеки път, след като е стартирала определена продукция.

1) "Тази сутрин" - сутрешния блок на БТВ, който се излъчва всеки делничен ден от 06.30 часа отново е най-гледания сутрешен блок в България. Въпреки, че беше надминат от "Здравей, България! " на НоваТВ, този на БТВ бързо успя да си възвърне лидерските позиции. Интересът към "Здравей, България!" на 9 септември (понеделник) се дължи на новите водещи Виктор Николаев и Ани Цолова, за това на тази дата сутрешния блок на НоваТВ беше лидер. Само ден по-късно, на 10 септември (вторник), "Тази сутрин" на БТВ с водещи Генка Шикерова и Костадин Караджов отново зае лидерските позиции, постигайки цели 36% дял, в сравнение с НоваТВ, чийто сутрешен блок на същия ден постигна 24%. При жени дялът на "Тази сутрин" е 37%, а на "Здравей, България!" - 23,5%.

2) Вторият сезон на едно от най-обичаните музикални реалити формати по света - "X Factor", който стартира на 9 септември (понеделник) с двучасова премиера от 21.00 до 23.00 часа по НоваТВ, постига невероятен успех. На същата дата музикалния формат е лидер сред всички други програми в слота 22.00-23.00 часа, побеждавайки късната емисия новини на БТВ. В слота 21.00-22.00 часа на 9 септември, най-гледана отново е БТВ, която по същото време излъчваше епизод от турския хит "Огледален свят" (Adını Feriha Koydum).

3) "Огледален свят" (Adını Feriha Koydum) продължава да жъне невероятно високи рейтинги в ефира на БТВ. Турската поредица, която е с участието на Хазал Кая, Чаатай Улусой и Вахиде Гьордюм всяка делнична вечер извежда БТВ на върха и я прави най-гледаната програма в слота 20.00-22.00 часа. В седмицата от 9 до 12 септември (понеделник-четвъртък), когато БТВ излъчваше по два епизода, интересът към "Огледален свят" се е покачил значително. Средно около един милион и двеста хиляди зрители са следели епизодите на турския хит именно през тази седмица, а не както обикновено - малко над милион зрители. Дялът на продукцията е малко над 51%. "Огледален свят" продължава излъчването си всеки четвъртък по два епизода от 20.00 до 22.00 часа в ефира на БТВ. Допълнително ще обявим и какъв е рейтинга на сериала след влизането в сила на новото разписание.

4) "Цветовете на любовта" (Sapna Babul Ka.... Bidaai) продължава да постига отлични резултати в ефира на БТВ. Индийската продукция, която медията излъчва всеки делничен ден от 15.00 до 16.00 часа с по два половинчасови епизода, е най-гледания сериал в следобедния слот, оставяйки след себе си всички конкуренти. Средно около 350 000 зрители проследяват всеки един от епизодите на 700-серийната продукция. "Готова на всичко" (Aliye), която се излъчва по НоваТВ в същия слот, постига много по-ниски рейтинги, в сравнение с тези на "Цветовете на любовта".

5) "Часът на Милен Цветков" е категоричния избор на зрителите в делничните дни от 16.10 до 17.00 часа в ефира на НоваТВ. След завръщането си предаването е категоричен лидер, надминавайки по рейтинг повторението на турския сериал "Пелел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?), излъчвайки се в същия слот по БТВ. Всеки делничен ден между 16.10 и 17.00 часа, НоваТВ събира пред екран двойно повече зрители, в сравнение с БТВ - около 480 000 за първата и 270 000 за втората.

6) "Край или начало" (Son) - това е името на най-гледания турски сериал в момента по Диема Фемили. Още със самия си старт на 13 септември (петък) от 20.00 до 22.00 часа, сериала е постигнал невероятни резултати, почти достигайки рейтинга на НоваТВ и надминавайки този на ТВ7. По същото време БТВ е била лидер с излъчването на американския ситком "Двама мъже и половина" (Two And Half Men) и "Аламинут", а в слота 21.00-22.00 часа - с "Комиците". Втора по гледаемост е била НоваТВ от 21.00 до 22.00 часа, а трета е ТВ7. "Край или начало" е постигнал по-добри резултати с първата си серия, след което рейтинга му е спаднал. Вторият най-гледан сериал на Диема Фемили в момента е "Памуковата принцеса" (Beyaz Gilincik) с Еркан Петтекая, трети е "Ангелският остров" (Melekler Adаsi) с Нюргюл Йешилчай, четвърти е "Сезони на любовта" (Lale Devri) и пети - "Имението с лозите" (Asmali Konak) с Йозджан Дениз.


7) "Нека говорят" с Росен Петров се завърна като категоричен лидер в неделния следобед. На 1 септември (неделя) предаването е отчело невероятно високи рейтинги в слота 16.00-19.00 часа. Конкурентната НоваТВ е била с двойно по-нисък рейтинг, в сравнение с "Нека говорят...". ТВ7 се нарежда на второ място по гледаемост с "Предаването на Карбовски", което на същата дата се разминава с малка разлика от "Нека говорят..." на БТВ.

8) "Африка: Звездите сигурно са полудели" стартира като категоричен лидер в ефира на БТВ. Най-горещото приключенско риалити тази есен, бе избора на зрителите в неделя, 15 септември, надминавайки пилотното живо издание от новия сезон на "VIP Brother" по НоваТВ. Разликата обаче беше малка, 7% повече пазарен дял в полза на БТВ и 2% повече рейтинг отново в полза на същата медия. Повече информацията, както и рейтингите в цифри можете да видите от тук и тук.

9) "Лице в лице" с Цветанка Ризова и Димитър Цонев се завърна като лидер в следобедния ден на 16 септември (понеделник) в ефира на БТВ. Публицистичното предаване успя да надвие "Сделка или не", чийто старт на 9 септември (понеделник) изведе НоваТВ почти до лидерското място, макар БТВ отново да успя да заеми лидерското място с "Изборът на Лара" (Larin Izbor).  


10) И в Турция рейтингите също са много интересни, за това предстои да видим няколко от тях.



11) "Приливи и отливи" (Medcezir) стартира като лидер в ефира на StarTV и направи турската медия лидер сред всички конкуренти на 13 септември (петък). След него второ място по гледаемост взе "Имах да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Veregecegim).



12) "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu) се завърна в ефира на ATV като най-гледаната програма за деня на медията. По същото време Kanal D пусна втори сезон на "Отмъщението" (Intikam) с Берен Саат. Битката между двата сериала беше словесна, победата бе за "Долината на вълците".


13) "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi) също жъне добри успехи в ефира на FOX Turkey. Поредицата в момента е най-гледаната програма на телевизията, като след завръщането на "Сезони на любовта" (Lale Devri), се очаква това да се промени.

12 коментара:

Главен редактор каза...

Здравейте,
желаем да се намесим, защото рейтингите на bTV Lady са съвсем нереални. "Капризи на съдбата" няма рейтинг 0.8% - това означав, че го гледат повече от 60 000 зрители, което съвсем не е така. Рейтингът е пет пъти по-нисък. Вие изкарахте "Трима братя, три сестри" по гледан от "Сезони на любовта". 1.5% рейтинг?! Това е просто невъзможно. "Сезони на любовта" има 1.3% рейтинг и най-гледаната програма след bTV, Нова и TV7 в 22:00 ч. Това е просто смешно. "Трима братя, три сестри" няма по-висок рейтинг от "Сезони на любовта"! Рейтингът на "Трима братя, три сестри" едва ли достига 0.3%, а пък вие 1.5! То само средният рейтинг на медията е 0.1%. Вижте рекламната тарифа на канал, която лесно се открива в Пиеро. "Жената в огледалото" е най-големия хит на bTV LADY, но 1.2% рейтинг са на светлинни години от реалните не повече от 0.4%. "Проклятието на семейство Апарисио" пък надали има 0.4% рейтинг. То в събота по това време, дори Диема Фемили има по-ниски от 0.4% рейтинги! Поправете статията, защото заблуждавате читателите си. Казваме го за ваше добро, повярвайте! Ако Ви мислехме лошото щяхме да се направим, че не забелязваме глупостите в тази статия.

Сериали в България каза...

Здравейте,
Рейтингите на "Капризи на съдбата" са напълно реални, в това можете да бъдите сигурни. За "Трима братя, три сестри" сте напълно прави. "Проклятието на семейство Апарисио" е с 0.3% процента рейтинг, с процент по-малко, така че, тук също сте прави. Да, "Жената в огледалото" е най-гледаната програма на медията, тук също е така. Благодарим ви за грешките! Ще бъдат поправени.
Леки и успещни дни!

Главен редактор каза...

Здравейте,
радваме се, че бяхме полезни. Поправените рейтинги вече са напълно реални, с изключение на този на "Жената в огледалото", който не е 1.2%. Замислете се как с продукция със рейтинг 1.2% bTV Lady ще има среден рейтинг 0.1%, та то само тази продукция ще го вдигне тройно-четворно средния рейтинг. Надяваме се, че и това ще бъде поправено. Иначе, поздравления за новата рубрика. Наистина идеята е добра, стига рейтингите да бъдат истински.
Поздрави!

Сериали в България каза...

Здравейте,
Можете да бъдете сигурни, че всичко е реално!
Леки и успешни дни!

Главен редактор каза...

Вече е така, наистина!
Поздрави и приятна вечер!

Анонимен каза...

Здравейте,ние вашите зрители си имаме любили филми и продуцирани от Вас продължения,много се зарадвах ,когато видях ,че отново започнахте да качвате продължението на "Огнено сърце",но радостта ми беше кратка.Сега разгледах рейтинга на др.филми и го сравних с този на моя любим сериал и се вижда ,че няма разлика -това което бяхте публикували миналата седмица за Огнено сърже беше около 40% ако не се лъжа -така че просто се надявам спирането на сериала в блога Ви да се дължи на технически проблем ,а не на някакво безсмислено оправдание.Благодаря ви предварително ,ако ми отговорите!Лека работа!

Анонимен каза...

Какво им вярвате на тези лъжци от Телевизия и Хоби? Те Ви лъжат за рейтингите, защото са завистници. Не им вярвайте, те само искат да ви провалят. За първи път чета на едно място рейтингите на всичките си любими продукции, за което най-сърцечно Ви благодаря! Вие сте най-страхотния блог за сериали в Бълагрия. И моля ви, не вярвайте на Телевизия и Хоби (какво тъпо име), защото те само лъжат!
Успехи, много успехи ви желая!

GARB (GfK Aidience Research Bulgaria) каза...

Моля, не имайте предвид тези рейтинг информации! Те са напълно несъответстващи с реалното измерване на рейтинг данните в българския телевизионен ефир и са с цел подлъглане на рекламодатели. В България само и единствено агенциите за рейтинги с потвърден статут могат да публикуват подобни данни.

Анонимен каза...

Ваште пък като чели са реални. Все изкарвате БТВ лидери. Мизерници от Гарб.

Сериали в България каза...

До 6-ти коментар:
Здравейте,
Наистина от самото начало до днес, има огромен интерес към "Огнено сърце". Страницата, в която се качват епизодите е на първо място, постоянно пишете към нас сериала да бъде продължен, удължен и т.н. Но за съжаления, автора на епизодите не разполага с достатъчно свободно време, за да качва епизодите на време. Но бъдете спокойни, сериала ще продължи, не се тревожете! Вярваме, че няма да се откажете да го гледате, въпреки закъсненията с качването на епизодите. Очаквайте нови епизоди, много по-интересни от преди. Ще бъдете приятно изненадани, а и имаме впредвид интереса Ви.
Леки и успеши дни!

До 7-ми коментар:
Здравейте,
Каквото и да се говори, наистина рейтингите бяха под 1%, в случая всичко беше наша грешка, която Телевизия и хоби поправиха. Но дори и да ни лъжат, си е за тяхна сметка, публикувайки си тук коментара, всеки може да види кой ни е подвел. Така че, рейтингите са си напълно реални.
Леки и успешни дни!

До 8-ми коментар:
Здравейте,
Информацията за рейтингите е взета от Вас и медиите, които е очевидно, че имат впредвид рейтингите, които Вие им предавате. Тук нищо не е измислено, не лъжете читателите! Само Ви казваме, че всеки може да публикува рейтингите, независимо от това дали е някаква агенция за измерване. Ние правим тази поредица, имайки впредвид данните пуснати в интернет пространството.
Леки и успешни дни!

До 9-ти коментар:
Здравейте,
БТВ винаги е била лидер, съответно и най-гледаната медия в България. Всяка медия използва данните в цифри на ГАРБ, а тя е най-голямата агенция за измерване на рейтингите.
Леки и успешни дни!

Анонимен GARB (GfK Aidience Research Bulgaria) каза...

Освен рейтингите, оповестени официално от телевизиите, няма нищо друго вярно като цифри. За програмата bTV Lady се пускат недостоверни информации, които отново казваме заблуждават рекламодатели. Молим това да се преустанови и вбъдеще да се пускат само потвърдени чрез съобщенията от телевизионните канали данни.

Сериали в България каза...

Здравейте,
Разбрахме, че абсолютно грешни са рейтингите на bTV Lady, за това информацията за рейтингите на сериалите, ще бъде премахната. Всичко друго е потвърдено, взето е изцяло от интернет пространството.
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.