"Римейк" - 2 издание

Здравейте, приятели,
Днес, 24 септември (вторник) ще разгледаме второто издание от стартиралата преди две седмици нова рубрика на СЕРИАЛИ в България - "Римейк".
В днешното издание отново ще разгледаме два неофициални римейкове, чиито сюжети и персонажи до голяма степен си приличат.

"Росалинда" (Rosalinda):
Една от най-успешните теленовели създавани някога, която бе излъчена няколкократно в България винаги със страхотни рейтинги - "Росалинда" е може би най-подходящ пример за мелодрама разказваща невъзможната любов. Главната героиня, която носи и името на продукцията - Росалинда е изключително милостиво, добро, мъдро и грижовно момиче. Работи като цветарка в местната цветарница. Фернандо Хосе Алтамирано е протагонистът в любимата на милиони зрители новела. Той произлиза от богато и известно семейство, занимава се с музика, по-точно като пианист. Майка му - Валерия Алтамирано е строга, арогантна и амбициозна за бъдещето на сина си жена. Не може да преодолее факта, че Фернандо Хосе е влюбен в най-обикновена цветарка, за нея това е голям срам. По всячески начин се опитва да раздели двамата влюбени, но в крайна сметка накрая възтържествува справедливостта и доброто. Като цяло в сюжета преобладава драматичността.

"Огнено сърце" (Gönülçelen):
Любимата на милиони фенове по света приказка без начало и край - "Огнено сърце" доста напомня на също толкова популярната новела, която обсъдихме в горния абзац - "Росалинда". Както Росалинда, така и Хасрет (главната героиня) е цветарка. И двете са много добродушни, но за разлика от протагонистката в мексиканската новела, тази в турската поредица е по-необразована и сръдлива. След време обаче Хасрет се превръща в истинска дама. Главният герой в "Огнено сърце" - Мурат е пианист, също като Фернандо Хосе. Произлиза от богатия род Туралъ, изключително умен и съобразителен. Майка му Несрин също като Валерия е консервативна и строга жена, с амбиции за бъдещето на сина си. Доста дълго не може да преодолее факта, че сина му се е влюбил в най-обикновена цветарка. За разлика от антагонистката в "Росалинда", Несрин впоследствие се променя, приемайки Хасрет като своя дъщеря. За разлика от драматичната новела на Телевиса, в "Огнено сърце" преобладават комичните и весели моменти. 

"Росалинда" и "Огнено сърце" наистина си приличат, нали? Но колкото са приликите, толкова са и разликите между сюжетите и героите на двете продукции. Тях ги оставяме на Вас, читателите! До по-следващия вторник...

11 коментара:

Анонимен каза...

Несъм гледала Росалинда,но "Огнено сърце" е сериала,който досега най-много ме е впечатлил.Гледала съм го четири пъти-два пъти чрез Интернет и два пъти по Диема Фемили.

Анонимен каза...

Росалинда се излъчи по нашите канали доста отдавна,но въпреки това "Огнено сърце "го превъзхожда и затова съм го гледала няколко пъти дори и сега, когато няма нищо интересно предпочитам да си пусна нета да изгледам някой любим мой епизод или да прочета някой от продължението .Сериала приключи през пролетта,но благодарение на вас следя продължението и много ми допада ,а и не само на мен -това е мнение и доста мои познати и приятели.Всичко се дължи на страхотната актьорска игра и на превъзходните произведения по които е създаден.С две думи "Огнено сърце е много -подбрият сериал,макар и с множеството си прилики и разлики с "Росалинда".

Анонимен каза...

Росaлиндa е много по як сериaл от колкото тaзи турскa бозa ! Росaлиндa е върхa!!!!!

Анонимен каза...

Росалинда е милион пъти по - хубав от тази тъпотия! Латиното е вечно!

Анонимен каза...

Никога не бих гледала латино-сериали.Те са само за бабите.

Анонимен каза...

Точно турските са само за бабите! Една баба няма да седне да гледа нещо страхотно като Някой те наблюдава например, а как Ферхунде плаче!

Анонимен каза...

Здрaвейте! Знaете ли зaщо tvandhobby е премaхнaт?

Анонимен каза...

Огнено сърце е много по-хубав от Росалинда.За баби или не "Огнено сърце" е супер.

Сериали в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Наистина "Огнено сърце" е невероятен сериал, няма спор в това, въпреки, че не сме го гледали, но сме чували много хубави неща за него, а и от продължението разбираме, че е много хубав. Определени ще го погледнем.
Леки и успешни дни!

До 2-ри коментар:
Напълно сме съгласни, че "Огнено сърце" е един невероятен сериал, въпреки да не сме запознати добре с него. Радваме се, че Ви харесва не само заснетите епизоди, но и продължението. Няма спор в това, че е един от най-интересните сериали, а и не е толкова подтискващ и драматичен, напротив, има доста смешни ситуации.
Леки и успешни дни!

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Вярно е и че "Росалинда" е хубав, рейтинга го показва. Но все пак нека не забравяме, че всеки си има вкус и харесва нещо определено. Все пак и двата сериала имат нещо общо. Но нека оставим всеки да си каже мнението, но за мен и двата сериала за супер.
Леки и успешни дни!

Сериали в България каза...

До 4-ти коментар:
Здравейте,
За Вас латиното е вечно, за други - турското. И двата вида сериала са интересни, няма споро в това, но нека всеки изкаже мнението си! Със сигурност обаче, нито латиното, нито турското са само за бабите. За всеки човек са.
Леки и успешни дни!

До 5-ти коментар:
Здравейте,
Нито латино сериалите, нито турските са само за бабите, бъдето убедени. Всеки сериал си има заклети фенове, а със сигурност те не са баби, има и доста фенове от младото поколение.
Леки и успешни дни!

До 6-ти коментар:
Здравейте,
Отново казвам, че нито латиното, нито турското са само за бабите. Не забравяйте, че и двата вида жанр си имат верни фенове, не можем да игнорираме единия, само защото харесваме другия. Всеки може да седне да гледа "Листопад" или как Ферхунде реве, както го наричате Вие. Със сигурност "Листопад" е с петорно по-висок рейтинг от "Някой те наблюдава".
Леки и успешни дни!

До 7-ми коментар:
Здравейте,
Екипа на Tv and Hobby тръгна по нов път, закривайки блога си. От 25-ти септември те вече са част от екипа на СЕРИАЛИ в България и смятаме, че избраха най-точното и правилно място. Съвсем скоро можете да ги видите в съвсем нова светлина.
Леки и успешни дни!

До 8-ми коментар:
Здравейте,
Да, съгласни сме! Но и "Росалинда" не е лош - един от най-добрите и най-гледани е.
Леки и успешни дни!

Анонимен каза...

Аз съм за Росалинда
Росалинда е номер 1 и Огнено сърце никога не може да победи Росалинда ама никога
Росалинда е хит завинаги

Предоставено от Blogger.