"Как са станали звезди?": Скарлет Ортис

Скъпи читатели, от днес СЕРИАЛИ в България започва най-новата си рубрика, която е свързана със славния път на актьорите. Как е изграден той? През какви трудности са минали звездите? Как са станали звезди? Започваме с първото издание, в което ще разгледаме как е станала звезда венесуелката Скарлет Ортис.
   
Още от съвсем малка, Скарлет играела на актриса с приятелите си от квартала. Майка й забелязала таланта, който има и колко добре се представя сред своите връстници, и решила да поговори с дъщеря си за това каква иска да бъде, когато порасне. Скарлет отговорила: "актриса". Един ден, докато Ортис се разхождала из кварталите на Каракас (нейния роден град), забелязала плакат, на който пишело, че ще има концерт за млади звезди, които искат да покажат таланта си. Тя се записала. Не след дълго, звездата участвала и в конкурси за деца, някой от които спечелила. 

Едва, когато била в 8-ми клас, Скарлет взимала уроци по актьорско майсторство и в същото време изучавала психология. Учителката й е споделяла няколко пъти пред родителите й, че дъщеря им има невероятен талант. 

След като завършва основно образование, Скарлет се записва да учи в университета "Central de Venecuela", където продължава да учи психология. За съжаление обаче, тя прекъсва образованието си и се явява на конкурса "Мис Венесуела", в който печели. След този конкурс, доста известни режисьори и сценаристи забелязват таланта на младата звезда и решават да й отправят няколко предложения. Първо предложение Скарлет получава от известен режисьор, поканена е да изиграе роля в постановка в театъра, което тя приема. По нейно време, този театър в родния й град не е бил толкова известен и почти никой не го посещавал. Скарлет трябвало да изиграе главна роля в пиесата, но тя искала ужасно много да го направи пред многобройна публика. Предложила на собственика на театъра входът за гледане на постановката да бъде свободен, тъй като имала голямо желание да я видят и опознаят повече хора. Когато това станало, за първи път този малък театър се напълнил с хора. Скарлет излязла пред всички и казала: "Днес сбъднах мечтата си да изляза пред публика и да изиграя нещо хубаво. Реших да предложа входа да бъде свободен, тъй като много исках да ме видят повече хора. Благодаря на всички, че дойдохте, въпреки, че не харесвате този театър. Днес ще играя специално за вас". След всяко нейно изпълнение, публиката ръкопляскала. Всички харесали Скарлет.
  
Не след дълго дошло и второ предложение от собственика на известната телевизия "Marte", излъчила венесуелския конкурс за красота. Там Ортис приела да бъде водеща на детско телевизионно предаване, носещо името "Облаче". Всичко в кариерата на Скарлет тръгнало нагоре, като за кратко време тя печели много фенове.
  
Творческият й път към славата започва след като тя изпълнява главна роля в сериала "Джовисна" (Llovizna) през 1997 година, като тази роля и е предложена от "Marte TV" - телевизията, в която звездата водеше детското предаване. Благодарение на този сериал, в който Скарлет си партнира с Луис Фернандес, тя става известна още повече и привлича към себе си още много фенове. Следващата теленовела, в която тя получава роля е на RCTV, след като се запознава с Хосе Алкалде, който тогава бил в много добри отношения с тази телевизия и предложил Скарлет да вземе роля в теленовелата "Богато момиче" (Nina mimada) през 1998 година. Там тя не получила главна роля, а второстепенна, но въпреки това, публиката отново я харесала. През същата година, Скарлет взела главната роля в теленовелата "Луиса Фернанда" (Luisa Fernanda), където си партнирала с Гийермо Перес. Едновременно се снимала и в двете теленовели - "Богато момиче" и "Луиса Фернанда". Две години по-късно, Скарлет Ортис подписва нов договор с RCTV и заедно с Рикардо Аламо изиграват главните роли в сериала "Моите три сестри" (Mis tres hermanas). Всъщност, докато Скарлет се е снимала в този сериал, в пресата е плъзнал слух, че двамата с Рикардо Аламо имали любовна връзка. Самата Скарлет потвърди това, но каза, че тя е продължила само по време на снимките на сериала. След това двамата се разделили. По време на този сериал, през 2000 година, Скарлет се запознава с Юл Брюкле, с който и до днес е в брачни отношения и имат дъщеря - малката Барбара Ортис. През 2001 година, Скарлет получава още една главна роля в сериала "Тайните на любовта" (Secreto de amor) на Веневисион, където играеше заедно с Хорхе Аравена. На снимачната площадка на сериала, звездата била заедно с Юл Брюкле. През 2003 година получава предложение за главна роля в сериала "Всичко за Камила" (Todo sobre Camila), където си партнира със Сегундо Сернадес. След тази роля, Скарлет започва да получава само главни роли. През 2004 година, веднага след снимките на "Всичко за Камила", RCTV иска да подпише нов договор със вече много популярната звезда и тя получава главна роля в сериала "Всички обичат Мерилин" (To quieren com Merilyn), римейк на американската комедия "Всички обичат Реймънд". В тази теленовела, Скарлет се преплита в любов между двама мъже - Хорхе Рейес и Рафаел Новоа.
  
През 2005 година, Скарлет започва да играе в нови постановки в театъра, които постигат успех. През 2006 година тя получава главна роля в сериала "Моят живот - това си ти" (Mi vida eres tu), заедно с Хорхе Аравена. През 2007 година, Скарлет изиграва най-успешната роля на живота си в теленовелата "Тропико" (Tropico) на Venevision, където си партнира с Виктор Гонсалес. Главните роли не спират, особено след като Venevision окончателно е решила да не изпуска звездата и да й предлага само главни роли. Следващата такава е в "Неукротима душа" (Alama indomable), която получава през 2008 година и където си партнира с Хосе Анхел Ямас. През 2011 година, Скарлет Ортис заминава за Мексико, където подписва договор с Televisa и за първи път тя изиграва роля в теленовела на тази компания - "Рафаела" (Rafaela), заедно с Хорхе Поса. По това време, звездата вече е омъжена за Юл Брюкле. Последната роля, в която Скарлет се снима е през 2012 година в сериала "Сладко-горчиво" (Dulce amargo), партнирайки си с Фернандо Нориега.

Как е станала звезда?
Скарлет Ортис става звезда, след като печели конкурса за красота "Мис Венесуела". След това, тя се снима в първият в живота й сериал - "Джовисна". Благодарение на тези две събития, става световноизвестна звезда и до днес всеки я познава.

Надяваме се новата поредица да ви е харесала. Следващото издание от "Как са станали звезди?" ще можете да видите на 15 юли (понеделник), когато ще разберем какъв е бил пътят на също толкова известната актриса Марлене Фавела...

1 коментар:

Анонимен каза...

Ama zashto pishete neverni neshta...?! Scarlet Ortiz e uchastvala v Miss Venezuela, no ne go e spechelila... Tuk e dokazatelstvoto - http://es.wikipedia.org/wiki/Miss_Venezuela_1992 ! Proverqvaite si po-dobre informaciqta!

Предоставено от Blogger.