Честно и откровено: "Нараняванията на актьорите"

Всеки актьор се е наранявал поне веднъж докато е на снимки. Снимачната площадка не е най-безопасното място за тях. Най-много наранявания е имало, когато е трябвало да се снимат сцени във вода, стрелби, гонки, бой или нещо друго, което може да навреди на актьорите. Понякога дори е имало наранявания по време на любовна сцена. Нека видим някои от нараняванията на актьорите на снимачната площадка, за които вие със сигурност не знаете.

Докато се снима в теленовелата "Лицето на другата" (El rostro de Analia), Елизабет Гутиерес си удря сериозно главата още на първия снимачен ден. На снимачната площадка е бил извикан екип, който е успял да спре кръвта от главата на Елизабет и да й сложи превръзка, затова тя трябвало да си почива поне един ден. Снимките продължили без нея. В същата теленовела наранявания е имала и Марица Родригез. Докато е скачала в басейна (в теленовелата сме виждали Марица доста често в басейн), тя закачила кутрето на крака си за един от пироните, който бил забит в началната част на басейна, но бил така забит, че никой да не се нарани по никакъв начин. "Много ме болеше. Имах чувството, че някой изтръгва от мен с нож моето малко пръстче. Наистина беше много болезнено, болеше ме цели две седмици. На този пирон беше завързано въжето в средата на басейна, което се слагаше, когато имаше хора, които тренират. Продължих да се снимам въпреки болката".
    

Актьорът Хуан Алфонсо Баптиста пострадал по време на бойна с Пауло Кеведо в теленовелата "Жената в огледалото" (La mujer en el espejo). Докато той трябвало да удари с юмрук своя враг в теленовелата, Пауло си дръпнал главата и Хуан директно ударил стената с всичка сила. Пауло Кеведо казва, че го е направил, защото отсреща сценаристите давали знак за стоп, защото нещо не се е получило, а той се дръпнал за да види по хубаво. "Ръката ми кървеше. Това беше единствената сцена с истински бой, в която нямаше изкуствено удряне. Трябваше да си представя, че Пауло наистина ме е ядосал и да го ударя с всичка сила. Имах голяма рана на ръката си, която заздравя доста бавно", казва Хуан. Какво се оказало всъщност? Сценаристите правили знак на Пауло Кеведо да се отмести наляво, за да не изяде силния удар на Хуан, защото той наистина доста се засилил. Глупаво нали!?

       

Докато пътувала с лодка, актрисата Марица Родригез получила нараняване. Тя трябвало да бяга от полицията в последния за нея епизод на "Жестока любов" (Perro amor, 2010 година) и то с лодка, или нещо подобно на лодка. Докато била права и неориентирана, Марица загубила контрол. "Сякаш наистина беше си вразумила, че я гони полиция. Изведнъж я видяхме как викаше "Помощ, помощ!" , а лодката се клатушкаше и за малко да се забие в отсрещния бряг", споделя Ана Лусия Домингес. За да се спаси преди да се забие, Марица скочила от лодката, но не можела да плува. Играещите ролята на полицаи и помогнали и удържали лодката преди да се блъсне. Сцената е била изиграна отново, този път без проблеми.
    
В "Някой те наблюдава" (Alguien te mira), Рафаел Амая, който изпълняваше ролята на сериен убиец си изкълчил глезена на крака. Това станало докато трябвало да бяга, за да убие поредната си жертва. "Стъпих на криво и паднах. Усетих силна болка в крака и разбрах, че съм си изкълчил глезена. Въпреки това, не спрях да играя, напротив, изправих се и продължих с болката", казва Рафаел. 
      
В "Призракът на Елена" (El fantasma de Elena) Сегундо Сернадес бил прострелян в ръката докато трябвало да спаси Елизабет Гутиерес от ръцете на Фабиан Риос. Във всеки сериал за стрелби се използват специални пластмасови патрони, които са съвсем безобидни и не могат по никакъв начин да те наранят сериозно. Затова Сегундо получил само малка почти невидима драскотина по дясното рамо. "Беше незабележима, но не беше никак без болка. При самото докосване имаш чувство, че си като изгорен с нещо, но в следващият момент, вече дори го забравяш", казва Сегундо.
   
Наранявания на снимачната площадка е имала и Дана Гарсия по време на снимките на "Трима братя, три сестри" (Pasion de gavilanes), докато била качена на кон. Тя трябвало да се качи за да намери по-бързо Марио Симаро и по време на снимките паднала от коня и си изкълчила ръката, удряйки се на камък. За нейно огромно щастие, нараняването не е било сериозно и не е било нужно да потърси спешна медицинска помощ. Въпреки болките в ръката си, Дана продължила да снима, колкото може.

В теленовелата "Буря в рая" (Tormenta en el paraiso) на Телевиса също е имало наранявания и то при Давид Сепеда. В предпоследния 184-ти епизод на сериала, Давид Сепеда и Ерик Елиас гониха Мариана Сеоане, която играеше ролята на злодейка през целия филм. В онези големи гори, докато Давид Сепеда гонил Мариана, той направил кълбо падайки. Наранил си само коляното, лактите и леко врата. "Докато бягахме с Мариана, за да заснемем тази интересна сцена, аз се спънах и паднах. Направих такова кълбо, че чак не повярвах на себе си, че все още съм жив. За щастие нямаше ми нищо", коментира Давид. Тогава сложил дълги дрехи, за да не се виждат раните по засегнатите места. Сцената се е получила много добре, все едно е нямало грам гафове.


Това беше всичко от нараняванията на актьорите. Следващата събота ще видим скандалите и приятелствата между актьорите...

17 коментара:

Анонимен каза...

Давид Сепеда не е участвал в Буря в Рая. Имате грешка.

Анонимен каза...

do kolkoto znam parvata rolq na david za televisa e v sortilegio koito se snima prez 2009 i ne e ochastval v burq v raq zashtoto telenovelata se snimashe prez 2007 a david togava se snimashe v zalojnica na sadbata

Анонимен каза...

Здравейте,
Става дума не за Давид Сепеда, а за Хосе Луис Ресендес.

Анонимен каза...

Май нещо не ви върви с "Предавания в България"

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Дано поне "ФИЛМИ в България" пожъне успех.

Админ каза...

До 4 коментар:
Здравейте,
Така е.

До 5 коментар:
Здравейте,
Коментара ви е изтрит поради неспазване на правилата при писане на коментари. А и кой ли го е писал, с цел да рекламира т.нар. си "блог"?...

До 6 коментар:
Здравейте,
Да се надяваме.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Админ каза...

До 8 коментар:
Здравейте,
Отново изтрихме коментара ти и ще продължим да го правим при всяка следваща реклама на така нареченият ти "блог". Много добре знаем кой седи зад анонимния профил.

Анонимен каза...

кой блог рекламираха? и кой го е нпаравил админите ли

Анонимен каза...

Блогът не се рекламира,защото адресът не е посочен.Не се излагайте!

Админ каза...

До 10 коментар:
Здравейте,
Ако упоменем името на блога отново ще е получи реклама. И да, администратора му е писал тези коментари.

До 11 коментар:
Здравейте,
Адресът не е посочен, но ако някой напише името му в Google спокойно може да го открие и то много лесно.

Главен редактор каза...

Защо ли си мисля, че спорите за реклама на нашия блог? Интересно, но администратора там съм аз, а коментар тук не съм писал. Смешни сте!

Админ каза...

До 13 коментар:
Здравейте, Главен редактор,
Не говорим за Вашият блог, а за едни от вашите партньори.

Главен редактор каза...

Аха, ясно. В такъв случай искрено ви се извинявам, понеже не видях коментара, а от по-долните си помислих, че става въпрос за нашия блог.

Alexxdimitrovv каза...

Здравейте,при мен дойде писмо от един потребител,че вие пишете по мой адрес тук и ме обвинявате,в това,че съм "се криел анонимно".Не разбирам,защо ще го правя.Нито ми е да се занимавам с вас,а ако искам да ви кажа нещо ,няма да се крия,няма от какво.Така,че моля ви ,следващият път когато обвинявате някого поне намерете доказателства и помислете.Не бива така да правите.Хубав ден!

Админ каза...

До 16 коментар:
Здравейте, Алекс Христов
Да, и за това начинът, по който бяха написани коментарите беше точно във твой стил. Така изписваш и името на твоя "блог", и на твоите партньори... Но както и да е, няма смисъл да спорим за неща, за които сме сигурни, и за които сам се лъжеш.

Предоставено от Blogger.