"Огнено сърце" - една незабравима приказка с щастлив финал

Една незабравима турска приказка, разказваща живота на цветарката превърнала се в известна певица е към своя щастлив край. "Огнено сърце" ще бъде запомнен с многото си драматични, комични и много малкото си трагични сцени.

Незабравимите лица...
Хасрет - цветарката преминала през толкова много премеждия, за да бъде с любимия си, някои комични, други драматични. Мурат - известния пианист, влюбил се в циганката от пръв поглед и борещ се за нея с най-добрия си приятел по жесток и егоистичен начин. Гюлназ - сестрата на Хасрет, която постоянно попада в комедийните ситуации, понякога със сестра си, друг път с леля си. Кобра - съпругът на Гюлназ, който с измамните си далавери само и единствено за пари, попада в какви ли не ситуации - до задържане в полицейското управление за изгубена лична карта, търсейки съкровище. Леля Кадрие - лелята на Гюлназ, постоянно замесваща се в комични и трагични ситуации от гонене на певицата за сватбата й с булчинската си рокля в махалата, до депресия от това, че мъжът й е заминал в Либия с любовницата си. Балчичек - най-добрата приятелка на Гюлназ, която завижда на Хасрет за славата и успеха й, защото и тя е певица. Джафер - с добронамереността и наивния си характер, любимия на Балчичек се замесва в какви ли не "престъпления" заедно с Кобра. Госпожа Саиме - майката на Хасрет - възпитана и мила жена, която след дълги години се запознава с дъщеря си. Несрин - майката на Мурат, която е против връзката им с Хасрет, тъй като смята, че цветарката е крадла и носи лош късмет. Етхем - бащата на Мурат, който го подкрепя във всяко едно негово начинание, включително и в любовта му в Хасрет. Накие - икономката на семейство Туралъ (Несрин, Етхем и Мурат), която постоянно се замесва в комични ситуации, като задържане в полицията заради постоянно следене за тайния й обожател в пощенската станция, до търсене в кофите за боклук за скъсано от него писмо. Левент - продуцент на Хасрет и най-добър приятел на Мурат, който се влюбва в циганката, борейки се с Мурат за любовта си... Останалите герои са Кадир и приятелите му, Джихан, постоянно спящия старец, Корай, Джерен и други.

Незабравимите моменти...
Едни от най-незабравимите моменти в "Огнено сърце" са  кихването на Джафер докато се крие от Кобра зад плота на кафенето, раждането на Гюлназ, годежа на Хасрет и Мурат в болнична стая, заловяването на Кобра от жените в махалата за копаенето на дупки, търсейки съкровище, нахлуването на Левент в лекцията на Мурат, гоненето на Кадир от Хасрет и Мурат, първия концерт на Хасрет на голяма сцена, излизането на албума на Хасрет, танцът на Мурат и Хасрет в хотела, хващането на бас между Левент и Мурат, сватбата на Накие и Шевкет, признаването на Саиме, че е майка на Хасрет, падането на Хасрет върху торта в ресторант шпионирайки Мурат и Джерен, бягството на Хасрет, втълпяването на Гюлназ, че е грозна, изнасянето на семейство Туралъ от стария им дом, разтрогването на годежа между Левент и Хасрет, фалирането на Левент, тайното заминаване на всички герои за Париж и други...

С голяма тъга желаем да съобщим, че днес, "Огнено сърце" приключва. След близо 130 епизода в ефира на Диема Фемили, всяка делнична вечер, от 22.00 часа поредицата ни разплакваше, разсмиваше и ни потапяше в една приказка, която няма начало и край... Запленените фенове, един от, които съм и самият аз (администратора) ще помним дълго време приказката за цветарката, станала известна певица, влюбила се в своя принц, но преминала през много препятствия, за да бъде с него...

6 коментара:

Анонимен каза...

Аз също много съжалявам,че сериала свърши.По принцип не обичам да знам предварително развитието на събитията в даден сериал предварително,но този път не издържах на любопитството как ще продължат отношенията между Хасрет и Мурат и изгледах сериала два пъти в Интернет ,а след това гледах сериите както вечер,така и повторенията на следващият ден.Страхотен сериал.Много бих искала да зная ще гледаме ли скоро сериал с Туба или Джансел.

Анонимен каза...

Прекрасен сериал.В него има всичко-хумор,романтика,хубава музика и очарователни актьори.Дано до края на годината да ни предложите още някой сериал с участието на Туба Бююгюстюн и Джансел Елчин.

Анонимен каза...

Да,ще има."20 минути" от миналата неделя почнахме да го гледаме по вибокс.Много е интересен.Създали сме си традиция всяка неделя цялото семейство да седне и да гледа този сериал :)

Админ каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Наистина "Огнено сърце" е много завладяващ, жалко, че приключи. Лично аз много харесвах и сериала и героите - но най-вече Гюлназ, Накие и леля Кадрие. И да, до края на следващата година ще гледаме "20 минути" с Туба.

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Наистина сериала беше прекрасен. И да, до края на следващата година ще бъде излъчен "20 минути" с Туба Бююкюстюн.

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Да, "20 минути" ще бъде излъчен в България. Изгледах първата серия със субтитри и наистина сюжетът е много интересен и завладяващ, разбира се до голяма степен и заради прекрасната актьорска игра на Туба.

Анонимен каза...

Жалко ,че сериалът свърши.Аз го изгледах няколко пъти-дублиран на български и с бг субт.- страхотна игра на Туба и Джансел.Наистина са най-огнената двойка от Сериалите, които съм гледала. В публикацията по-горе пише :СЛЕ БЛИЗО 130 ЕПИЗОДА..... ,но ние гледахме само 117, а къде са останалите или е печтна грешка.Моля задоволете любопитството ми!Предварително ви благодаря!

Анонимен каза...

Здравейте ,имате ли информация кога ще започне отново качването на новите епизоди от продължението на Огнено сърце!

Предоставено от Blogger.