Халит Ергенч крие болна сестра

Жестока лична драма крие един от най-известните турски актьори-Халит Ергенч.Звездата от "1001 нощ" и "Великолепният век" от дълги години се грижи сам за тежко болната си сестра.Родственицата на актьора страда от психично разтройство.

Халит Ергенч е наел за пациентката лекари и помощен перосонал.Когато е свободен пък я посещава лично в дома й.Понякога 38-годишната жена получава проблясъци и се държи като напълно нормален човек.В повечето случаи обаче е напълно неадекватна.Заболяването й е изключително рядко и докторите все още не могат да кажат със сигурност дали има шанс тя да се оправи.

Ергенч помага не само на сестра си,но и на други хора в нейното положение.Екранният Султан Сюлейман от "Великолепният век" редовно дарява големи суми на фондации,грижещи се за болни с разстроена психика.

Халит Ергенч е роден на 30 април 1970 година.През 1999 година той емигрира в САЩ,където работи като сервитьор и барман.Година по-късно се връща в родната си Турция и се фокусира върху актьорската си кариера,участвайки в най-хитовите сериали.Сред най-големите му успехи на малък екран е изявата му в сагата "1001 нощ",където влезе в ролята на главния герой Онур.

Зад гърба си Халит Ергенч има един неуспешен брак.Съжителството с бившата му съпруга Гизем продължава едва няколко месеца.Двамата се развеждат заради несходство в характерите.Гизем е с цели 14 години по-млада от експоловинката си.

В последните три години актьорът се радва на семейна идилия с екранната си партньорка от "1001 нощ" Бергюзар Корел,изпълняваща главната героиня Шехерезада.След края на снимките на поредицата двете звезди вдигнаха пищна сватба за радост на почитателите си,а преди две години се роди и сина им Али.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.