"Къде е Маги?":Рейтингът и мнението на зрителите

В понеделник,10 септември,БТВ излъчи 1-ви епизод от дългоочаквания български сериал "Къде е Маги?".Според рейтинг данните предоставени от първата по гледаемост медия у нас,пилотния епизод е отбелязал доста добри резултати,равняващи се на близо 1 074 00 зрители и 45.26% пазарен дял.Мнението на 99% от потребителите в страницата на "Къде е Маги?",обаче е доста негативно.И има защо...

Още с първите минути след началото на 1-ви епизод останахме доста разочаровани от ниското качество на звука.Фоновата музика бе доста по-силна от говора на актьорите,което бе доста дразнещо,повечето реплики не се чуваха и трябваше да гадаем кой какво е казал.Не само ние сме тези,които мислят по този начин."Филмът е добър,артистите са известни,но озвучаването е много лошо-измъчих се в трите серии,нищо не се разбира като говор,шумове,силна музика уж за ефект,нищо не се разбира,трябва да гадаеш кой какво казва",това е коментара на потребител с никнейм Marry21.

Освен лошото качество на звука,за което споменахме по-горе,качеството на картината също е доста непрофесионално.Доста често се забелязваше как камерата се клати,така се разваляше и картината.Отново не само ние сме на такова мнение."Като изключим актьорската игра и нескопосания сценарий,имам чувството,че този сериал е сниман с камерата на телефона ми.Постоянно мърдане,сцените бяха накриво,операторите явно също са страшно некадърни",това е коментарът на потребител с никнейм iNeon.

Освен всичко по-горе,повечето потребители са на мнение,че рейтингът на пилотният епизод е бил толкова висок поради любопитството на зрителите.И са прави,БТВ не трябваше да се хвали толкова много,не се знае дали и със следващите епизоди ще постигне зашеметяващи резултати.Още по-лошото е,че се задават доста сериозни конкуренти,които може би ще свалят "Къде е Маги?" от ефир.В неделя започва новият сезон на "VIP Brother",а днес дългоочаквания турски сериал "Великолепният век".И отново това мнение не е само наше."Силен старт?!Май само старта ще е така...Гледах 2-3 минути от сериала и се отказах.Идеята е добра,но тези актьори от улицата ли ги намерихте?",това е коментара на потребител с никнейм SpaceBoy90.

Друга спрягана тема,е това,че "Къде е Маги?" е нелицензирано копие на чилийската,испанската и турската версия на сериала,които се появиха години преди създаването на нашенската продукция.Това мнение,обаче се опроверга,което означава,че БТВ има правото да адаптира "Къде е Маги?" според испанската версия.Гигант-компанията Telemundo произвеждаща новели е дала съгласието си,като това се вижда в началното промо на българската продукция,в което в началото е показано логото на компанията.

За съжаление на екипа на "Къде е Маги?",негативните отзиви не са само тези.Статията,в които са предоставени рейтинг данните е препълнена с подобни коментари,като рядко се срещат позитивни.Лично ние забелязахме едва около 4 такива от общо 62 коментара,които съдържаха хвалба за сериала.Дори рейтингът на статията предоставяща данните е доста нисък:-62 гласа.

В крайна сметка излизаме с извода,че "Къде е Маги?" не постигна "зашеметяващите" резултати,които очакваха всички.Нашето мнение към сериала е изключително негативно,със сигурност ще бъдем оплювани от другия лагер,все пак всеки има право на собствено мнение.

ВНИМАНИЕ:Коментарите на потребителите са редактирани.

6 коментара:

Главен редактор каза...

И аз съм на мнението за лошото озвучаване.

Анонимен каза...

И на мен не ми харесва "Къде е Маги?"

Админ каза...

Главен редактор,12 септември,16:41
Да беше само качеството на звука...Като цяло добър сюжет,но дори и доказани актьори като Георги Стайков и София Кузева се изложиха.

Анонимен,12 септември,17:17
Както сме споменали в статията,сме много разочаровани от тази така рекламирана продукция.Лично ние от тази вечер,всеки делник от 20.00 часа ще сме на ТВ7.

Главен редактор каза...

Прави сте, освен това въобще не се стараят с говора си!
Аз, лично съм изключително разочарован, от почти всичко в сериала, но така или иначе, изобщо вече няма да го гледам, защото от днес стартира "Великолепният век", сериал който в пъти повече бих предпочел отколкото "Къде е Маги".

Анонимен каза...

Като знам колко завладяваща и грабваща е чилийската оригинална версия на сериала и като видях пародията, която са направили мога да кажа само едно - тези хора определено имат талант да съсипват качествените неща. Няма по-лощ български сериал...

Анонимен каза...

Изключителна простотия. Засега дори успешно надминава по глупост стъклен джам, в който имаше и интересни моменти и един,двама талантливи актьори. Този обаче е пълна смешка...

Предоставено от Blogger.