"Великолепният век"-тази година по БТВ

Турският сериал пресъздаващ живота на Османската империя по времето на Султан Сюлейман Великолепни "Великолепният век" ще стартира тази година по БТВ.Оригиналното заглавие на поредицата от която са се излъчили 57 оригинални епизода е Muhtesem Yuzyil.Има малка вероятност "Великолепният век" да стартира след сезонния финал на "Пепел от рози".Турската продукция на ShowTV,в момента се излъчва по StarTV всяка сряда от 20.00ч. до 23.15ч.Ето и историята на "Великолепният век"-Muhtesem Yuzyil:

Александра е дъщеря на попа в Крит.Един ден животът й и този на най-добрата й приятелка Мария се преобръща-идват татарите и избиват цялото градче с изключение на младите момичета,които бъдат отведени в двореца в Маниса,като подарък за Султан Сюлейман Великолепни.Животът в царските сараи е спокоен преди идването на Александра.Султанът е щастливо омъжен за Махидевран Султан,имат си син...Но Сюлейман се влюбва в Александра от пръв поглед.Не след дълго я кани на халвет.Оттогава Александра вече е Хюррем.Настаняват я в отделна стая от останалите момичета в харема.Не след дълго забременява.Щастието на Сюлейман и Хюррем не трае дълго поради опитите на Махидевран да разруши връзката им и отново да бъде единствена за султана.След девет месеца Хюррем ражда принц Мехмет-второто дете на Сюлейман.Махидевран,обаче е решена,че връзката им трябва да се прекрати.Дали любовта ще надделее над интригите можете да разберете скоро по БТВ.
В сериала участват:Халит Ергенч,Небахат Чехре,Мерием Юзерли,Окан Ялабик,Нур Айсан,Селма Ергеч,Сема Кечик,Филиз Ахмет и др.


Междувременно можете да гледате "Великолепният век"с български субтитри,всеки делник по телевизията на нашите партньори от Telenovallas Bulgaria-Telenovellas TV.

13 коментара:

Главен редактор каза...

Писах ви в пощата, много е важно!

Анонимен каза...

В този случай партньори ви са не Telenovellas, а екипът преводачи и субтитрьори от БГ-Мама, които всяка седмица превеждат и редят субтитрите, а именно Mistik, Невин Иванова (преводачи) и "Завер ханъм" - никнейма на субтитрьорския екип, в който съм и аз.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=654847.msg21851612#msg21851612
soya-fen

Анонимен каза...

Тези блогове са пълен фишек. Изживяват се като масмедии и пишат пълни простотии.

Анонимен каза...

Лични благодарности към горе споменатите преводачки от БГ-мама.Филма върви с превод на тях от 2010 г.

Анонимен каза...

a taka gledaite go ,da vidite kak sa ni tapkali ,a vie im lijete topkite kato gledate serialite im ,zagubeni balgari

Анонимен каза...

офф аре спри са в серияла няма насилие над българи ... в него дори не се споменават българите

Анонимен каза...

до Анонимен13 май 2012, 10:50

почакай има време ,не се притеснявай ,скоро сигурно като разберат как гнусните им сериалчета се въртат в бг ефира и убиват психиката на българина ,ще я доубият като направят някой турски сериал с насилие в 5 -те века робство и естествено бтв ще го излъчи ,или може би няма ,понеже така ще бъдат намразени напълно ,и няма да могат да си въртят бизнеса с турските сериали, почакай Анонимен ,в идните години ще ни се изгаврят с някой такъв турски сериал ;) пък да видим тогаз дали ще ги гледаш пак

Анонимен каза...

te i sega si se gavrqt s nas i to blagodarenie na nacionalnite ni televizii, koito sami im izkupuvat gnysotiite :( bi bilo napulno normalno za tqh da napravqt serial i za petvekovnoto robstvo :@@@

Анонимен каза...

в историята на турците, не се говори за насилие над балканските държави, така че филм с насилие над нас няма как да бъде направен...

az каза...

а вие защо бягате от историята ?? такава си е - били сме под османско робство 5 века. и какво от това, че турците правят филм точно за този период от историята. а нашите владетели, царе, не са ли завладявали територии с меч в ръка? пък и в този филм преобладава интригата вътре в харема на султана. така, че аз не виждам нищо лошо в това да гледаме нещо такова по бг телевизия.

Анонимен каза...

Много си е готино сериалчето и аз благодаря на преводачите, че успяват да ни доставят тази невероятна възможност да го гледаме.Спрете се вече с този измислен национализъм и спрете да се правите на герой.Да... съжалявам, за всичките избите народи, и по - специално за българите, но какво да се прави, не можем да променим историята.Само дето не мога да разбера какво общо има Османската империя със съвременните турски сериали??

Анонимен каза...

сериалът е СТРАХОТЕН!ИЗГЛЕДАХ 63 СЕРИИ НА ЕДИН ДЪХ!който роптае,че сме били 5 века под турско робство,може само да съжали,че не сме взели някои много добри неща от тогава,например,нашите днешни владетели и управници да се грижат за поданиците си както го е правил Султан Сюлейман!
и малка поправка:Александра е била докарана не от КриТ,а от КриМ и Сюлейман бил щастливо Женен,а не е Омъжен...
Благодаря на всички преводачи на сериала!

Анонимен каза...

Благодаря на всички преводачи на сериала!

Предоставено от Blogger.